Player Profile

Miguel Vaquero

08 Midfield

Nationality :Spanish
Date Of Birth :28/12/1975
Height :177cm
Weight :73kg

Miguel Vaquero

In the interview, I shared what I experienced and how I chose not to come out. I decided that, in order to keep doing what I liked, I had to keep a low profile and forget my sexuality.

If I had come out, I would have lost my only source of income at the time. When I stopped, I remember there was a team mate who sent me an e-mail. I’ve heard from someone that you are gay. Is that true? I said: “Yes, it’s true.”

That was a team mate who I’d been playing with for 8 years and he stopped talking to me. So, it is like it is. Things are changing but within the sport nothing has changed.

Dutch

In het interview vertel ik wat ik heb meegemaakt en waarom ik ervoor gekozen heb om niet uit de kast te komen. Ik heb dat besloten om uiteindelijk te kunnen blijven doen wat ik het liefste deed nl. voetballen.

Uit de kast komen zou hebben betekent dat ik mijn enige bron van inkomsten zou hebben verloren.Toen ik stopte, ontving ik een mail van een van mijn teamgenoten. Hij had gehoord dat ik homo was en vroeg mij of dat waar was. Ik zei: ja, het is waar.Dit was dus een teamgenoot met wie ik 8 jaar heb gevoetbald en vanaf dat moment heeft hij niet meer met mij gesproken. Jammer maar het is zoals het is. Er is wel wat veranderd maar binnen de sport is er niets veranderd.